Facebook Pixel

Is gellak slecht voor je nagels?

Is gellak slecht voor je nagels?
Categorie: Gellak
Auteur: NagelMusthaves
Toon meer artikelen

Is gellak slecht voor je nagels?

Een veelgestelde vraag die wij krijgen is of gellak slecht voor de nagels is. Hoewel gellak in principe je nagels niet beschadigd, kun je met gellak (helaas) wel schade aanbrengen als je de gellak nagels verkeerd aanbrengt of verwijdert. Lees hieronder daarom al onze do’s en don’ts om beschadigde nagels te voorkomen!

Natuurlijke nagels buffen

Voordat je gellak gaat aanbrengen, moet je de natuurlijke nagels buffen (opruwen) met een fijne vijl of een bufferblok. Hierdoor zal de gellak namelijk beter hechten aan de natuurlijke nagels. Dit is een belangrijke stap als je extra lang van een mooi resultaat wilt genieten. Als je de nagels gaat buffen, is het echter wel belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat. Vijl nooit teveel van de natuurlijke nagels af. Naast dat dit onnodig is, kunnen je nagels hierdoor beschadigen. Zonde, want van dunne of broze nagels wordt niemand blij.

BO. Sponge Buffer 100/180

BO. Sponge Buffer 100/180

Pulken aan gellak

Pulken aan gellak nagels is een slecht idee. Door aan de nagels te pulken of te trekken, trek je namelijk niet alleen de gellak eraf maar ook een stukje van het nageloppervlak. Broze, beschadigde en zelfs pijnlijke nagels kunnen hiervan het gevolg zijn. Verwijder gellak nagels daarom altijd op de juiste manier. Dit doe je door een nail wrap te laten weken in de aceton of soak off gel remover. Wikkel deze om de vingers en laat de gellak zo’n 15 tot 20 minuten afweken. Hierna verwijder je de overgebleven restjes met een bokkenpootje. Eventueel kun je de gellak vooraf ‘openbreken’ door de toplaag eraf te vijlen. Hierdoor zal de gellak er makkelijker af weken.

Soak off gel

Het fijne aan gellak is dat het een soak off gel is. Dit betekent dat je geen elektrische vijl nodig hebt om de gellak nagels te verwijderen, maar het product er gewoon af kunt weken. Het elektrisch vijlen van nagels (wat je bijvoorbeeld bij acryl nagels wel moet doen) zorgt er vaak voor dat je nagels dunner en brozer worden. Vaak schrikken mensen zelfs van hun natuurlijke nagels zodra ze acrylnagels laten verwijderen. Met gellak nagels heb je dit probleem niet. Al is het natuurlijk wel belangrijk dat je de gellak op de juiste manier verwijdert (zoals hierboven beschreven). Verzorg de nagels en nagelriemen bovendien elke avond met een rijke nagelriemolie. Zo houd je de nagels gezond en sterk.

Kiara Sky Cuticle Oil Lavender Scent 21 ml

Kiara Sky Cuticle Oil Lavender Scent

Nagel tools desinfecteren

Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik. Desinfecteer onder andere je nagelvijl, bokkenpoot en nagellamp. In onze webshop koop je een praktische reinigingsspray en alcohol. Het desinfecteren van nagel tools is een stap die vaak wordt vergeten als mensen thuis aan de slag gaan met gellak nagels. Toch is het (ook thuis en als jij de enige bent die de tools gebruikt) echt verstandig om hygiënisch te werken.

Is gellak schadelijk voor je nagels?

Gellak nagels zijn niet slecht als je op de juiste manier te werk gaat. Lees van te voren altijd een handleiding of stappenplan door met alle tips en tricks en werk voorzichtig en hygiënisch. Ook is het super belangrijk om de gellak op de juiste manier te verwijderen. Zo voorkom je dat je de nagels beschadigt. Heb je beschadigde nagels door nagellak, gellak of acrylnagels? Kies dan voor een verstevigende nagelbehandeling zoals BIAB nails en/of verzorg de nagelriemen elke avond met een rijke nagelriemolie.


BO. Soakable Gel Polish Start Up Kit
BO. Soakable Gel Polish Start Up Kit

29 april 2021
NagelMusthaves.nl is onderdeel van BeautyHub © Copyright 2014-2024