Facebook Pixel

BIAB nagels zelf doen

BIAB nagels zelf doen
Auteur: NagelMusthaves
Toon meer artikelen

BIAB nagels zelf doen

Voor een BIAB treatment hoef je niet perse naar een nagelsalon te gaan. Door de juiste BIAB producten in huis te halen en een stappenplan te volgen, kun je namelijk ook BIAB zelf doen. Dit is ideaal als je graag met je nagels bezig bent of als je geld wilt besparen op je manicure. In dit blog zetten we alle belangrijke informatie over BIAB aanbrengen voor je op een rijtje. Met onze tips en tricks leer je om BIAB nails te zetten als een pro!

Wat zijn BIAB nagels?

BIAB is een afkorting voor Builder In a Bottle. Met BIAB creëer je super stevige en flexibele nagels. Dit is handig als je een nagelverlenging wilt uitvoeren, maar ook als je je nagels wilt verstevigen. Zo zijn BIAB nails dé uitkomst voor mensen met dunne, beschadigde of broze nagels. Doordat BIAB de nagels niet beschadigd en zelfs helpt om de natuurlijke nagelgroei te bevorderen, is een BIAB treatment interessant voor beautyliefhebbers. Je kunt BIAB gebruiken als zelfstandige kleur, maar ook als perfecte basis voor gellak gebruiken. Doordat je de keuze hebt uit diverse BIAB kleuren zijn de opties eindeloos. Ga bijvoorbeeld voor een klassieke French Manicure of hippe Babyboom nagels.


BO. BIAB Collection

BO. BIAB Collection

Kan je zelf BIAB doen?

BIAB nagels zelf doen is niet per se heel moeilijk. Met de juiste benodigdheden en een duidelijk stappenplan kom je een heel eind. Zo kun je BIAB aanbrengen vergelijken met het aanbrengen van gellak. Zo moet je meerdere lagen BIAB aanbrengen en moet de BIAB uitharden onder de nagel lamp. Ook is het bij een BIAB treatment erg belangrijk dat je de nagels goed voorbereid. Zo weet je zeker dat de BIAB producten goed hechten aan de natuurlijke nagels en je extra lang geniet van een mooi en professioneel resultaat. Als je de BIAB op de juiste manier aanbrengt, blijven de BIAB nagels 3 tot 4 weken lang mooi.

Tip: wil je de BIAB zelf verwijderen? Doe dit dan zoals verderop in dit blog beschreven. Zo voorkom je dat je de nagels beschadigd.

Wat heb je nodig voor BIAB?

Voor een BIAB treatment heb je de volgende producten nodig:

Voor de voorbereiding en de afwerking van de BIAB nagels gebruik je dezelfde must-haves als bij andere nagelbehandelingen. Zo vijl je de natuurlijke nagels van te voren lichtjes met een vijl of buffer (180 grit). Je maakt de nagels vetvrij en schoon met behulp van nail prep en celstofdeppers. Ook na de behandeling gebruik je celstofdeppers en/of een manicure borstel. Tot slot gebruik je een cuticle oil om de nagels te verzorgen en in goede conditie te houden.

Voor het verwijderen van de BIAB nagels gebruik je een nagelvijl, bokkenpootje, nail wraps en aceton of artificial nail remover.

Zelf BIAB nagels doen

BIAB kun je op drie verschillende manieren gebruiken: om nagels mee te verstevigen, als basis voor gel polish of gellak en om een nagelverlenging mee uit te voeren. Hieronder vind je stappenplannen voor elke toepassing van BIAB. Daarnaast lees je hoe je je nagels het beste kunt voorbereiden voordat je met de BIAB producten aan de slag gaat.

Algemene voorbereiding nagels

Het voorbereiden van de nagels is erg belangrijk voordat je BIAB gaat aanbrengen. Door de nagels voor te bereiden zorg je er voor dat de producten beter aan de nagels zullen hechten. Het resultaat wordt hierdoor mooier en blijft langer zitten (3 tot 4 weken). Neem dus de tijd om de volgende stappen door te lopen:

  1. Vijl of knip de nagels op de gewenste lengte en in vorm.
  2. Gebruik eventueel een cuticle remover om de nagelriemen zachter te maken. Vervolgens kun je de nagelriemen terug duwen en losse velletjes afknippen met een nagelriemknipper.
  3. Ruw de nagelplaat op met een buffer of nagelvijltje (180 grit). Dit zorgt ervoor dat de BIAB kleuren extra goed kunnen hechten.
  4. Verwijder het stof met een manicure borstel of droge celstofdepper.
  5. Ontvet de nagels met een nail prep. Deze onttrekt tijdelijk het vocht uit de nagels, waardoor de BIAB beter zal hechten.
  6. Breng een bonder aan. Deze producten zorgen ervoor dat de BIAB lang blijft zitten en mooi blijft.

Na het voorbereiden van de nagels kun je de nagels verstevigen, gel polish of gellak aanbrengen of een nagelverlenging uitvoeren met BIAB.

Zelf nagels verstevigen met BIAB

Wil je de BIAB gebruiken om de nagels te verstevigen? Dan breng je de BIAB nagels aan in kleuren zoals wit, roze of transparant. Roze en wit zijn ideaal als je een (subtiele) manicure wilt uitvoeren, terwijl transparant een goede keuze is als je de look zo natuurlijk mogelijk wilt houden. Ga om de nagels te verstevigen als volgt te werk:

  1. Breng een eerste, dunne laag BIAB aan. Laat de building gel uitharden onder de nagel lamp.
  2. Verwijder de plaklaag met een gel cleanser.
  3. Vijl en vorm de nagels naar wens.
  4. Breng een tweede laag BIAB aan en laat deze wederom uitharden onder de nagel lamp.
  5. Breng een laag topgel aan en laat deze uitharden onder de nagel lamp.
  6. Verwijder de plaklaag met een gel cleanser.
  7. Verzorg de handen met een nagelriemolie.

BIAB als basis voor gel polish/gellak

BIAB is de perfecte, stevige basis voor als je gel polish of gellak gaat aanbrengen. Je gaat in dit geval bijna hetzelfde te werk als hierboven beschreven. Zo voer je stap 1 tot en met 4 precies hetzelfde uit. Het verschil zit hem in stap 5, waarbij je geen topgel maar de gel polish of gellak in je favoriete kleur aanbrengt en laat uitharden onder de nagel lamp. Eventueel kun je ook nail-art aanbrengen. Vervolgens breng je een gelpolish top gel aan om de nagels te beschermen tegen stoten en krasjes én te voorzien van een mooie finish. Hierna ga je verder naar stap 7.

BIAB nagels verlengen

Je kunt zowel met tips als met sjablonen de nagels verlengen. Beide technieken worden hieronder uitgelegd.

Nagels verlengen met tips:

  1. Breng de tip aan met nagellijm op de natuurlijke nagel.
  2. Knip de tip op de gewenste lengte en vorm met behulp van een tipknipper.
  3. Blend de nageltip met de natuurlijke nagel. Maak hiervoor gebruik van een nagelvijl en blender.
  4. Verwijder de glanslaag van de tips met een vijl of buffer (180 grit). Verwijder het stof met een droge celstofdepper of een manicure borstel.
  5. Breng een bonder aan op de natuurlijke nagel, niet op de nageltip.
  6. Breng een dun laagje builder aan op 1/3 van de natuurlijke nagel en de volledige nagel tip. Hard deze 10 seconden uit onder de nagel lamp.
  7. Breng een dunne laag building gel aan op de volledige nagel en de nageltip. Hard deze niet uit.
  8. Breng een bolletje building gel aan op het midden van de nagel. Laat de building gel zichzelf egaliseren en hard de nagel vervolgens 10 seconden uit onder de nagel lamp.
  9. Herhaal deze stap om de juiste dikte en stevigheid te creëren.
  10. Herhaal deze stappen bij alle nagels.
  11. Hard de nagels uit onder de nagel lamp.
  12. Verwijder de plaklaag met een gel cleanser en celstofdepper.
  13. Vijl en vorm de nagels in de gewenste vorm. Verwijder al het stof met een celstofdepper.
  14. Breng een top gel aan en laat deze uitharden.
  15. Verzorg de nagelriemen met een nagelriemolie.

Nagels verlengen met sjablonen:

Om de nagels te verlengen met sjablonen ga je hetzelfde te werk als hierboven beschreven. Je brengt echter een sjabloon aan die je verder niet op de gewenste lengte of vorm hoeft te vijlen of te knippen. Na stap 11, het uitharden van de nagels onder de nagel lamp, verwijder je de sjablonen.

Kiara Sky C-Curve Nail Tips Square XXL Clear

Kiara Sky C-Curve Nail Tips Square XXL Clear

Hoe haal je BIAB zelf weg?

Ook om BIAB zelf te verwijderen hoef je geen afspraak te maken bij een nagelsalon. Het verwijderen van BIAB nails doe je namelijk snel en eenvoudig zelf met behulp van een nagelvijl, bokkenpoot, aceton en nail wraps. Als je een nagelverlenging hebt uitgevoerd, knip of vijl je als eerste de nagels kort. Vervolgens vijl je voorzichtig de top gel en de bovenste laag van de building gel af. Voorkom hierbij altijd dat je de natuurlijke nagel meevijlt. Hierna breng je nail wraps doordrenkt in aceton aan op de nagels. Mocht je geen nail wraps hebben, dan kun je ook een watje of celstofdepper en aluminiumfolie gebruiken. Laat de aceton ongeveer 15 minuten weken. Hierna verwijder je de nail wraps en verwijder je de laatste restjes voorzichtig met een bokkenpootje. Tot slot maak je de nagels schoon met, vijl je de nagels in vorm en breng je een rijke nagelriemolie aan. Indien gewenst kun je de BIAB treatment (of een andere nagelbehandeling) direct herhalen.

Tip: verwijder de BIAB nooit door er aan te pulken. Op deze manier kun je de nagels beschadigen.

22 juni 2021
NagelMusthaves.nl is onderdeel van BeautyHub © Copyright 2014-2024